طرز تهيه كيك اسفنجي

طرز تهيه كيك اسفنجي ساده براي تولد:پايه و اساس پخت براي اكثر كيك ها يكسان مي باشد و فقط نحوه پخت و ميزان مواد استفاده شده

 در آنها باعث تفاوت آنها مي شود به عنوان مثال كيك ساده با كيك اسفنجي تفاوت خاصي ندارد فقط دردستور پخت كيك اسفنجي از تخم مرغ بيشتري استفاده مي كنيم. مواد لازم كيك اسفنجي ساده:مقدار مواد ذكر شده در اين دستور تهيه براي يك قالب با قطر 25سانتيمتر گفته شده و اگر قالب شما كمتر از 25 سانتيمتر است تعدا تخم مرغ را 6 عدد انتخاب كنيد و با اين مواد اوليه 2 تا 3 كيلو كيك بدست مي آوريد.تخم مرغ 8 عددآرد 2 پيمانهشكر 2 پيمانهبكينگ پودر 2 قاشق چايخوريوانيلآب داغ 1 قاشق چايخوري1 ليوان نكته :پيمانه ذكر شده در دستور تهيه كيك اسفنجي يك ليوان دسته دار فرانسوي مي باشد.دستور پخت كيك اسفنجي مخصوص تولد:قبل از شروع كار ابتدا فر را در دماي 180 درجه روشن كنيد تا آماده پختن كيك شود.مرحله اولابتدا زرده و سفيده تخم مرغ ها را از هم جدا مي كنيم و در 2 ظرف جدا گانه مي ريزيم و بعد از جدا كردن زرده و سفيده شروع به هم زدن سفيده آن مي كنيم.بعد از چند دقيقه يك پيمانه شكر را اضافه كرده و با هم زن برقي مي زنيم، اين كار حدود 10 الي 15 دقيقه طول مي كشد و بايد تا جايي هم بزنيد كه سفيده سفت شود و از ظرف نريزد.سپس آن را درون يخچال قرار دهيد تا آب نيندازد. نكته :با كليك بر روي لينك مي توانيد ترفند هاي جدا كردن زرده را مشاهده كنيد.مرحله دومدر اين مرحله درون ظرفي كه زرده هاي تخم مرغ در آن است وانيل مي ريزيم و مقداري هم مي زنيم و بعد از آن شكر باقيمانده را اضافه مي كنيم و دوباره هم مي زنيم تا كرمي رنگ شود و سپس يك ليوان آب داغ داغ را در چندين مرحله به آن اضافه مي كنيم و هم مي زنيم.اين كار بايد با سرعت انجام شود تا زرده ها سفت نشوند. نكته:در صورت تمايل مي توانيد به جاي يك ليوان آب داغ از يك ليوان شيرداغ استفاده كنيد.مرحله سومآرد و بكينگ پودر را مخلوط كنيد و حداقل 2 بار آن را الك كنيد تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در هنگام پخت به خوبي پف كند.بعد از الك كردن آن آرد را كم كم به ظرفي كه زرده ها در آن هستند اضافه ميكنيم و با ليسك به طور مرتب هم ميزنيم. نكته:بايد در تمام مراحل هميشه در يك جهت مواد را هم بزنيم و اگر در جهت هاي مختلف مواد كيك را هم بزنيم كيك پف نخواهد كرد.مرحله چهارموقتي آرد به خوبي مخلوط شد سفيده را كه در يخچال گذاشته ايم را خارج مي كنيم و كم كم با مواد ديگر مخلوط ميكنيم تا مواد به شكل تصوير زير در بيايد.در اين مرحله كار تهيه مواد كيك تمام مي شود. نكته:نبايد سفيده را با مواد ديگر هم بزنيد فقط نياز است مواد تركيب شوند كه اين كار را به آرامي با يك ليسك انجام دهيد.مرحله پنجمدر اين مرحله كف قالب را كاغذ روغني قرار مي دهيم اگر كاغذ روغني نداشتيد مي توانيد كف قالب و ديواره هاي آن را با روغن چرب كنيد و سپس مقداري آرد(خيلي كم) روي آن بريزيد تا كيك به قالب نچسبد.سپس مواد كيك را درون بريزيد و سطح آن را صاف كنيد و در آخر قالب كيك را چند بار بر روي سطح سفت بكوبيد تا هواي موجود در كيك خارج شود.سپس قالب را در دماي 170 درجه به مدت 40 دقيقه درون فر قرار مي دهيم.  طرز تهيه كيك اسفنجي تولدنكات پاياني درست كردن كيك اسفنجي :1. باتوجه به اين كه دماي فر هاي مختلف با يكديگر متفاوت است شما بعد از گذشت 30 دقيقه از پخت كيك مي توانيد درب فر را بازكنيد و با يك خلال دندان پختن كيك را تست كنيد و اگر مواد كيك به خلال دندان چسبيده بود 10 دقيقه ديگر نيز در فر قرار دهيد.2. حتما بايد 1/3 فضاي قالب خالي باشد تا بتواند به خوبي پف كند.3. بعد از پخت كيك فر را خاموش كنيد و كيك را نيم ساعت درون فر بگذاريد تا قالب سرد شود و كيك به راحتي جدا شود. 

منبع : نمناك

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.